Login
Register
Granične oznake

Akcija Corpus Separatum, Lopača 12.1.2013

Share

 

Dakle, današnji ulov naše peteročlane ekipe je bio iznad očekivanog. 
Jako puno toga smo našli, a pali su u vodu i neki mitovi i legende.  :happydancing
Ja ću postaviti kartu onoga što smo našli.
Žuto su kunfini vlastelinstva Lopača koji imaju oznaku L  i  I K. Oni nisu označavali granicu Corpusa separatuma a dio od broja 21 (ili 22) do 10 i dalje, je na liniji današnje granice grada Rijeke i općine Jelenje.
Zeleno su kunfini koji su označavali granicu Corpusa separatuma a time i automatski granicu Slobodne države Rijeka.
Jedino smo broj LXXX (80) uspjeli pročitati. Iako se broj dobro ne vidi, kunfin LXXIX (79) je na tromeđi današnjeg grada Rijeke, općine Viškovo i općine Jelenje.
Neoznačene LRH konfine je Kuzma našao nakon što smo se razišli pa je ovo ekskluziva i za ostale članove današnje "šetnje" granicom.

A poslje objašnjena FiumeRi sa Croinfo foruma evo i moje reportaže:

Parkirali smo pored Rjecine i krenuli u sumu. I odmah prva oznaka, broj 34Malo dalje i 35Da je vidimo izbliza:Poslje duze nista i eto 39:40:

 

41:42:43:Nastavak je u naselju i malo dalje prema Rjecina pa smo se vratili natrag i eto 33:32:

31 je propao u potoku ali nije nam promaklnuo30:29:28:27:

26:25:evo i izbliza 25:24:23:


i onda 21 ili 22 ponovo u potoku. Ostaje enigmaI onda malo duza setnja i eto nas kod LRH 80te LRH 79:putem su bile i drukcije oznake tipa ova:No vratili smo se natrag i eto dalje, broj 20:

neki su bili fino zakopani blatom i liscem, broj 19:18:usljedila je rupa. Sigurno ih ima ali su dobro zakopani. Za nastavak eto 14:13:12:

11:i lako moguce broj 10:I to je to barem od ove ekspedicije. Vrlo uspijesna koju je naknadno Kuzma jos upotpunio s dodatnih pet.

 

 

 

 

 

Share
You don't have permission to view or post comments.

My articles

Scrivendo della storia di un determinato sport ci si imbatte sempre nella stessa domanda: ma quando è nata questa disciplina? Chi sono stati i primi a praticarla? Quali sono state le sue origini...
More inBoxe  Multimedia  Boxe  

Sport

Thumbnail Održan 16. riječki polumaraton na relaciji Korzo - Kantrida - Korzo te maraton Korzo - Opatija - Korzo.
More inSport  

Putopisi

Thumbnail Titova vila ili Objekt 99 kako je zovu mještani samo je sjena onome što je nekad bila, a razmjeri pljačke i sveukupnog propadanja su šokantni Gradnja vile počela je 1948., a završena je pet godina...
More inReportaža