Login
Register
Granične oznake

Akcija Corpus Separatum, Lopača 12.1.2013

Share

 

Dakle, današnji ulov naše peteročlane ekipe je bio iznad očekivanog. 
Jako puno toga smo našli, a pali su u vodu i neki mitovi i legende.  :happydancing
Ja ću postaviti kartu onoga što smo našli.
Žuto su kunfini vlastelinstva Lopača koji imaju oznaku L  i  I K. Oni nisu označavali granicu Corpusa separatuma a dio od broja 21 (ili 22) do 10 i dalje, je na liniji današnje granice grada Rijeke i općine Jelenje.
Zeleno su kunfini koji su označavali granicu Corpusa separatuma a time i automatski granicu Slobodne države Rijeka.
Jedino smo broj LXXX (80) uspjeli pročitati. Iako se broj dobro ne vidi, kunfin LXXIX (79) je na tromeđi današnjeg grada Rijeke, općine Viškovo i općine Jelenje.
Neoznačene LRH konfine je Kuzma našao nakon što smo se razišli pa je ovo ekskluziva i za ostale članove današnje "šetnje" granicom.

A poslje objašnjena FiumeRi sa Croinfo foruma evo i moje reportaže:

Parkirali smo pored Rjecine i krenuli u sumu. I odmah prva oznaka, broj 34Malo dalje i 35Da je vidimo izbliza:Poslje duze nista i eto 39:40:

 

41:42:43:Nastavak je u naselju i malo dalje prema Rjecina pa smo se vratili natrag i eto 33:32:

31 je propao u potoku ali nije nam promaklnuo30:29:28:27:

26:25:evo i izbliza 25:24:23:


i onda 21 ili 22 ponovo u potoku. Ostaje enigmaI onda malo duza setnja i eto nas kod LRH 80te LRH 79:putem su bile i drukcije oznake tipa ova:No vratili smo se natrag i eto dalje, broj 20:

neki su bili fino zakopani blatom i liscem, broj 19:18:usljedila je rupa. Sigurno ih ima ali su dobro zakopani. Za nastavak eto 14:13:12:

11:i lako moguce broj 10:I to je to barem od ove ekspedicije. Vrlo uspijesna koju je naknadno Kuzma jos upotpunio s dodatnih pet.

 

 

 

 

 

Share
You don't have permission to view or post comments.

My articles

Scrivendo della storia di un determinato sport ci si imbatte sempre nella stessa domanda: ma quando è nata questa disciplina? Chi sono stati i primi a praticarla? Quali sono state le sue origini...

Sport

Thumbnail Održan 16. riječki polumaraton na relaciji Korzo - Kantrida - Korzo te maraton Korzo - Opatija - Korzo.
More inSport  

Putopisi

Vodnjan, 4.3.2018
11 March 2018
Thumbnail Vodnjan ili po talijanskom Dignano nalazi se desetak kilometara sjeverno od Pule. Prema legendi, nastao je iz udruge sedam vila koje su bile dio kolonijalnog dobra Pule.Vodnjan / Dignano bijaše...
More inReportaža